Készülj fel a téli időszakra!

Ugyan még kellemes, meleg időnk van októberben is, de hirtelen, egyik napról a másikra bármikor téliesre fordulhat az időjárásunk….

Nem szabad elfeledkeznünk néhány fontos dologról! Például arról, hogy a tél érkezése miatt muszáj alaposan ellenőriztetni az autónkat! Biztosan sokakkal előfordult már, hogy odakint nulla fok körüli a hőmérséklet, a kocsin viszont még a nyári gumi van fent. Mi MARSO Angyalok úgy gondoljuk, hogy a télnek nem szabad felkészületlenül nekivágni!

Mindenkinek szeretnénk a figyelmét felhívni arra, hogy a biztonságos téli autózás egyik alapfeltétele a jól felszerelt és felkészített kocsi.

Legfontosabb a nyári gumik télire cserélése, 7 fok alatt a nyári gumik veszélyessé válnak a forgalomban. Ennek magyarázata, hogy a gumik mintázata eltérő, a nyári gumik hidegben merevebbé válnak, emiatt veszítenek tapadásukból. Fagypont alatt jelentősen nő a fékút. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy egyes biztosítók sem vállalnak felelősséget a téli hónapokban nyári gumival okozott balesetekért.

Az abroncsokkal még nincs vége a teendőknek, szinte mindent ellenőriztetned kell! Legfontosabbak talán a fékek, a hűtőfolyadék fagyáspontjának ellenőriztetése és az ablakmosó-folyadék ellenőrzése.

A MARSOPONT-ok az ország egész területét behálózzák, biztos lehetsz benne, hogy a közeledben is megtalálható egy szerviz.

Válaszd ki a hozzád legközelebb eső várost és tájékozódj az adott szerviz által végzett szolgáltatásokról!

 http://www.marso.hu/szervizek/marsopont-szervizek