Kik vagyunk?

A MARSO Kft. és ez által a MARSO Angyalok célja, hogy a felnövekvő és felnőtt társadalom részére felhívja a figyelmet, mennyire fontos a közlekedésbiztonság és a KRESZ szabályok betartása, legyen szó gyalogosról, kerékpárosról, motorosról vagy autóvezetőről.

Szeretnénk a közlekedés résztvev��iben tudatosítani azt a tényt, hogy minden ember felelősséggel tartozik mások életéért, testi épség��ért és nem utolsó sorban saját maga biztonságáért.

A közlekedésbiztonság Angyalai

 

Ember Csilla MARSO Angyal

Hiszem, hogy egy kis odafigyeléssel és a KRESZ szabályok betartásával sokat javíthatnánk a közlekedésbiztonságon.

Ha nem vagyunk tisztában a szabályokkal, akkor könnyen veszélybe sodorhatjuk magunkat. L��������������������gy figyelmes és megfontolt amikor közlekedsz!

Napjainkban nem lehet elég korán kezdeni a közlekedési szabályok elsajátítását és annak betart��sát. Az általános iskolákban nem tananyag a közlekedésbiztonság vagy a KRESZ, pedig már ebben a korban nagy hangsúlyt kellene fektetni a gyerekek oktatására.

Alapvető közlekedési ismeretek hiányában, aki a közlekedésben hibát követ el és nem ügyel a közlekedésbiztonságra, az akár az életével is fizethet. Nagyobb biztonsággal engedhetjük el gyermekeinket otthonunkból a közutakra, ha a szabályokkal tisztában vannak. Persze nemcsak az iskola adhatja át az ismereteket. A fegyelmezett, felelősségteljes magatartás a szülők részéről is példamutatás a gyerekek felé.

Célom és egyben mindannyiunk érdeke az akadály- és balesetmentes közlekedés. A siker záloga egyértelműen az összefogásban rejlik, ezért sz��m������tunk rád is!

Varga Andrea MARSO Angyal

Óvjuk a közlekedés összes részvevőjét! Aut��sk��nt figyeljünk a gyalogosokra, kerékpárosokra és motorosokra! A világ egy nyitott könyv. Ha nem utazunk, mindig csak az első lapot olvassuk újra.

Az utazás az egyik legjobb szabadidős tevékenység. Minden ember vágya a tudás, a megismerés, egy másik kultúra iránti érdeklődés. Ehhez a megismeréshez utazásra, azaz lakhelyünk elhagyására van szükség. Tegyük ezt repülve, több ezer kilométert megtéve, hogy egy másik kontinenst ismerjünk meg, szeljünk át országokat vonattal vagy autóval, túrázzunk ker��kpárral, vagy csak sétáljunk a szabadban.

Gondoljunk bele, ha nem lenne biztonság és egységes nemzetközi szabályozás (KRESZ) az utakon, káosz uralkodna, nem szívesen lépnénk ki otthonunkból.

Ha autóban ülünk, a zárt környezet eleve biztonságérzetet ad. Azonban, még ha rövid időre is, de valamennyi ideig mindenki gyalogos. Így aut��sként fokozottan ügyelni kell a biztonságukra.

Környezettudatosság, pénztakarékosság, időhiány, egészséges életm��d. Ha ezekhez a szavakhoz kellene párosítani egy közlekedési eszközt, egyöntetűen a kerékpár győzne. A fenti érvekből adódóan reneszánszát éli ez a járm��, de az autósokkal szemben, hasonlóan a motorosokhoz, zér�� a biztonsága. Veszélyesebb, mint a gyalogos közlekedés, mert a hiányzó „burok” megléte mellett, még a sebesség is a kezükben van.

Úgy gondolom tehát, hogy autósként nagyobb felelősséggel kell közlekedni, és fokozott figyelmet kell fordítani a közlekedés összes résztvevőjére!

 

Varga Renáta MARSO Angyal

A közlekedési morál javítása a prevencióval érhető el. Soha ne vezess ittasan vagy kábítószer hat��sa alatt!

Tudatmódosító szerek hatása alatt nő a reakcióidő, h��tt��rbe szorul a veszélyérzékelő és elhárító képesség, illetve látászavar is felléphet. Az, aki italtól befoly��solt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vezet aut��t nemcsak a saját maga, hanem azoknak az életét is vesz��lyezteti, akikkel az úton találkozik.

Számos kutat��s szerint haz��nkban és szerte a világon az alkohol az egyik fő oka a közlekedési baleseteknek. A legsúlyosabb és a legtöbb halálesettel végződő baleseteket az ittas vezetők okozzák. Az ittas járművezetés visszaszorítása társadalmi érdek.

Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy számos baleset megelőzhetővé válhat, illetve a közlekedési morál is javulhat, ha betartjuk és betartatjuk azt a fontos alapelvet, hogy soha senki ne vezessen alkohol illetve kábítószer hatása alatt!

Amennyiben szeretnél tenni a közlekedésbiztonság érdekében, álld ki  A nagy közlekedési prób��nkat!